Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «دانا»
2024-04-29@05:30:46 GMT

خیالبافی به جای چاره اندیشی علمی

تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۶۶۲۴۲۲۳

خیالبافی به جای چاره اندیشی علمی

اینکه پروژه ای به نام هارپ از سوی کشورهای پیشرفته می تواند سبب گرم تر شدن جو کشور و حتی وقوع زلزله شود از سوی کارشناسان منتفی است و به طور قطع از سوی دست اندرکاران رد شده است.

به گزارش شبکه اطلاع رسانی راه دانا به نقل از مرصاد، در پی کاهش نزولات آسمانی و بارندگی ها، بازار شایعات ربط دادن این شرایط به پروژه هارپ (یک سلاح خیالی در اختیار کشورهای پیشرفته) داغ تر شده است؛ البته این شایعات اساسا از سوی کارشناسان رد و بی پایه و اساس اعلام شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

کاهش 50 درصدی بارشها نسبت به میانگین بلندمدت

یک کارشناس هواشناسی در این باره به مرصاد نیوز گفت: امسال بارش قابل توجهی نداشته ایم و حجم بارشها نسبت به میانگین بلندمدت 50 درصد کاهش داشته که این میزان از ابتدای مهر تاکنون در تهران 80  درصد کاهش را نشان می دهد.

بعد از زلزله های اخیر پیوند زدن هارپ با زلزله سبب ایجاد دغدغه هایی برای مردم شد. عده ای شایعه سازی می کردند که آمریکا با تابش اشعه های بسیار قوی بر جغرافیای ایران موجب آزاد شدن لایه های زمین و تحریک گسل ها شده که البته زمین شناسان آن را رد کردند.

ثبت زلزله های اخیر ایران در 2 هزار ایستگاه لرزه نگاری دنیا
 
زارع؛ استاد پژوهشگاه زلزله در پاسخ به این شایعات گفت: زلزله رخ داده شده طبیعی بوده و شایعاتی مبنی بر عدم طبیعی بودن آن صحت ندارد زیرا دو هزار ایستگاه لرزه نگار در دنیا این زلزله را ثبت کرده اند.
 
در زمستان هم باز شایعات ربط دادن هارپ همان اشعه های آمریکایی که ادعا شده موجب فراری شدن ابرهای باران زا و در نتیجه گرمتر شدن زمین شده باز مطرح شده، این بار جغرافی دانان پاسخگو شده اند؛
 
پروژه هارپ منتفی است
 
یک جغرافی دان و استاد دانشگاه های کرمانشاه در این باره گفت: پروژه هارپ منتفی است اگر مقرر بود هارپ چنین قدرتی داشته پیش از این می توانستند در کشور خود برای ایجاد بارندگی یا جلوگیری از بارش در دیگر کشورها اقداماتی انجام می دادند.
 
محمدزاده گفت: چیزی به نام هارپ چنین توانی ندارد و در واقع ممکن نیست امواجی مشابه ماکروویو روی سر ایران بفرستد زیرا آن انرژی را کسی نمی تواند فراهم کند.
 
فرصت برای جبران کمبود بارشها وجود دارد
 
این استاد جغرافیا گفت: ایران در منطقه خشک دنیا واقع شده، در سالهای اخیر هم در یک دوره خشکسالی بوده، سال جاری هم کمبود بارش داشتیم اما ما سالهای بدتری داشته ایم. ممکن است در وقوع بارش وقفه ای ایجاد شده باشد اما هنوز برای بارش فرصت داریم.
 
دانشمندان از گرم شدن زمین خبر دادند که ناشی از استفاده بیش از حد از سوختهای فسیلی و عملکرد انسانی بوده اما از ابتدای قرن 20 این گرمتر شدن سرعت بیشتری گرفته تا جایی که پای نظریه های تغییر اقلیم و فرا رسیدن عصر سرما باز شده است.
 
فرج زاده همچنین گفت: ما طی سالهای گذشته 20 درصد کاهش بارش داشتیم نه اینکه یک دفعه به صفر برسد، بنابراین ممکن است طی سالهای بعد شاهد تغییر اقلیم شدیدتر باشیم که این به خاطر عملکرد خودمان از جمله استفاده از سیستم های حمل ونقل است که به تشدید این وضعیت کمک می کند.
 
ابراهیمی کارشناس هواشناسی نیز به مرصادنیوز گفت: با بررسی الگوی هواشناسی در کشور و جهان امیدوار به جبران کمبود هستیم بنابراین پیش بینی می شود در بهمن و اسفند شرایط بارشها نرمال تر شود.
 
به گزارش شبکه اطلاع رسانی مرصاد، تغییرات ناگهانی و شدید مختص ایران نیست زیرا اگر کشورهای دارنده این تکنولوژی قادر به چنین اقداماتی بودند برای ایجاد بارش در کشور خود دست به کار می شدند بنابراین به جای دامن زدن به چنین شایعاتی  سعی کنیم از تجارب دنیا در راستای کاهش مخاطرات طبیعی عمل کنیم.

انتهای پیام/

منبع: دانا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.dana.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «دانا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۶۶۲۴۲۲۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بارش‌ ها ادامه دارد | کاهش نسبی دما در روزهای پایانی هفته

کارشناس سازمان هواشناسی با بیان اینکه امروز بارش‌های رگباری در جنوب فارس، کرمان، سیستان و بلوچستان و شمال هرمزگان و فردا، دوشنبه در مناطقی از غرب و ارتفاعات البرز مرکزی رخ خواهد داد به همشهری آنلاین گفت: امروز و فردا در دیگر نقاط کشور شاهد جوی آرام هستیم، اما سامانه جدید بارشی به تدریج از غرب وارد کشور می‌شود و ابتدا ایلام، لرستان، کرمانشاه، کردستان، جنوب آذربایجان غربی و خوزستان را در برخواهد گرفت.

به گفته کبری رفیعی، این سامانه بارشی روز چهارشنبه، ۱۲ اردیبهشت در غرب، جنوب غرب، جنوب و بخش‌هایی از مرکز تقویت می‌شود و در این مناطق کاهش نسبی دما را با همراه خواهد داشت.

بیشتر بخوانید:

سامانه بارشی جدید از غرب وارد ایران می‌شود

به گفته او، امروز و فردا هم مانند روز شنبه، در نوار شرقی وزش باد شدید را تجربه خواهیم کرد که در مناطق مستعد سبب بروز گرد و خاک می‌شود.

رفیعی به هشدار زرد هواشناسی هم اشاره کرد و گفت: این هشدار با نوع مخاطره رگبار باران، رعدوبرق، وزش باد شدید موقت، در برخی نقاط گردوخاک، در نقاط مستعد بارش تگرگ امروز،‌ دوشنبه جنوب سیستان و بلوچستان، جنوب فارس، شمال و غرب و شرق هرمزگان و جنوب کرمان را دربرمی‌گیرد.

بیشتر بخوانید:

صدور ۲ هشدار جدید هواشناسی + جزئیات | امروز کدام مناطق بارانی است؟

این کارشناس هواشناسی ادامه داد: بر اساس این هشدار صادر شده احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال جاری شدن روان آب، تگرگ، وزش باد نسبتا شدید، لغزندگی و کاهش دید بویژه در جاده‌های کوهستانی و گردنه‌ها، احتمال خسارت به سازه‌های موقت، احتمال خسارت به نهال، درختان آسیب پذیر و محصولات باغی و زراعی وجود دارد و به همین دلیل به احتیاط در سفرها بویژه برون شهری، توقف نکردن در بستر و حاشیه رودخانه‌ها، احتیاط در عبور از حاشیه رودخانه‌ها و مسیل‌ها، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی و جابجایی عشایر، آمادگی دستگاه‌های اجرایی و امدادی و پاک‌سازی دهانه پل‌ها، لایروبی کانال‌ها و آب‌روها، تمهیدات لازم جهت حفاظت از تولیدات کشاورزی و احتیاط در انجام هر گونه عملیات کشاورزی توصیه می‌شود.

او درباره اثر هشدار دوم صادرشده درباره وزش باد شدید و بروز گرد و خاک نیز گفت: طبق این هشدار، امروز، دوشنبه جنوب خراسان رضوی، شرق خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان تحت‌تاثیر هستند. اثر مخاطره در این هشدار در مناطق مستعد خیزش گردوخاک، کاهش شعاع دید و کاهش کیفیت هوا، احتمال خسارت به تجهیزات شهری و برون شهری از جمله سقوط بنر، تابلوهای تبلیغاتی، داربست‌ها و سازه‌های موقت، احتمال سقوط اشیاء از ارتفاعات و احتمال شکستن نهال‌ها و درختان کهن‌سال است و بر همین اساس به احتیاط در تردد جاده‌ای، اطمینان از استحکام سازه‌های موقت، احتیاط در فعالیت‌های کوه‌نوردی، احتیاط در فعالیت‌های عمرانی، احتیاط در عبور و مرور و عدم پارک خودرو در حاشیه ساختمان‌های نیمه کاره و درختان کهن‌سال و عدم سم یا محلول پاشی باغات و مزارع و استفاده از قیم برای نهال‌ها توصیه شده.

کد خبر 847553 برچسب‌ها استان‌ فارس خبر مهم سازمان هواشناسي باران

دیگر خبرها

  • هشدار نارنجی هواشناسی برای کرمانشاه
  • ۶۴ درصد حجم سدها پر شد/ بارش‌ها چقدر بالا رفت؟
  • چاره‌اندیشی کوتاه مدت ترافیکی برای میدان سپاه قم
  • بارش‌ ها ادامه دارد | کاهش نسبی دما در روزهای پایانی هفته
  • نشست هم اندیشی انجمن های علمی و کانون های فرهنگی دانشگاه یاسوج
  • هم اندیشی علمی مساله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • هم اندیشی مسئله حجاب؛ حکمرانی نرم و سخت برگزار می شود
  • پیش بینی کاهش دما در خراسان رضوی/آسمان ابری خواهد بود
  • کاهش ۸۶ میلیمتری بارش‌ها در تهران
  • میانگین بارش‌ها در چهارمحال به ۴۷۲ میلیمتر رسید