Web Analytics Made Easy - Statcounter

رئیس سازمان هواشناسی کشور با بیان اینکه امروز با مشکلاتی در جامعه مواجه هستیم و پدیده هواشناختی به یک پدیده اجتماعی تبدیل شده و توسعه در برخی مناطق بیش از توان اقلیمی آن است؛ نکاتی در موضوعات مختلف متذکر شد.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از کرمان، داوود پرهیزکار، رئیس سازمان هواشناسی کشور، امروز(۴ بهمن) در نشست خبری با اصحاب رسانه کرمان به طراحی سامانه مدیریتی تهک «توسعه هواشناسی کاربردی» اشاره کرد و با بیان اینکه در این سامانه کاربران نهایی و نیازها را شناسایی و داده‌ها و اطلاعات را تولید و ارسال می کنیم و بازخورد آن را می بینیم؛ به نتایج این سامانه طی سه سال گذشته پرداخت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

 

وی با بیان اینکه در سال 94 ، 95 در 11 استان موفق به مستندسازی شدیم که رقمی بیش از 422 میلیارد تومان ارزش افزوده و در سال زراعی  95 - 96 در 17 استان رقمی حدود یک‌هزار میلیارد تومان و در سال 96 -97 در 21 استان بیش از یک‌هزار و 500 میلیارد تومان ارزش افزوده ایجاد شد؛ تصریح کرد: تنوع اقلیم کشاورزی تنوع اطلاعات هواشناسی می‌خواهد و این کار را سخت می‌کند.

 

 

معاون وزیر راه و شهرسازی با تصریح به اینکه سامانه توسعه هواشناسی کاربردی زیرساخت‌هایی نیاز دارد تا به هدف نهایی خود برسد؛ هشدار سریع را یکی از وظایف سازمان هواشناسی عنوان و بیان کرد: این برمی‌گردد به بلای جوی که بخش بسیار زیادی قابل پیش‌بینی است و بخش دوم واکنش‌گر است که خارج از محدوده هواشناسی است.

 


وی با بیان اینکه توسعه کار هواشناسی علمی را دنبال می‌کنیم و طی سال‌های اخیر موفق شدیم توان پردازشی سازمان را افزایش دهیم که امکانی فراهم کرد بتوانیم مدل‌های هواشناسی را اجرا کنیم؛ با اعلام خبر دستیابی به یک فناوری روز دنیا در کشور؛ آن را ساخت مدل جهانی هواشناختی عنوان کرد.

 

 

رئیس سازمان هواشناسی کشور با افزودن اینکه تحت عنوان مدل کلی جو از آن یاد می‌شود که در اختیار کشورهای توسعه یافته است؛ در ادامه، کاهش نیروی کارشناسی در هواشناسی کشور را مورد اشاره قرار داد و با بیان اینکه 50 درصد پست‌های سازمان هواشناسی در کشور بلاتصدی است؛ افزود:  پیگیری و قول داده شده، مجوز استخدام 850 نفر را به ما بدهند که در آینده نزدیک نیروهای جدید استخدام و مشکلات تا حدودی رفع شود.

 

 


وی ادامه داد: دو مرکز ملی گرد و خاک و مرکز ملی خشکسالی در کشور طی پنج سال گذشته راه اندازی شده و محصولات مرکز ملی خشکسالی به قدری از کیفیت بالا برخوردار است که در بسیار از جلسات و کارگروه‌های کشور مطالعات آن مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 


پرهیزکار گفت: خشکسالی در ایران پدیده جدیدی نیست، آنچه آن را برجسته کرده این بوده طی 11 سال گذشته میانگین باران کشور یا در حد نرمال و یا زیر نرمال بوده و دو سال خشک خیلی شدید شاهد بودیم و کشور هیچ سال پربارشی را شاهد نبوده و سال زراعی 96 – 96 یکی از پنج سال خشک طی 50 سال گذشته در کشور است.

 

 

وی با افزودن این نکته که میانگین سالانه بارش کشور کمتر از یک سوم میانگین جهانی است، بیان داشت: کشور حتی اگر پربارش هم باشد در موضوع آب با چالش مواجه است و باید مصرف آب مدیریت شود؛ گرمایش جهانی اثرات خود را در خاورمیانه و ایران به شکل کاهش بارش و افزایش دما نشان داده و طی 50 سال گذشته میانگین بارش سالانه کشور بیش از 50 میلی‌متر کم شده و دما بیش از دو درجه سلسیوس افزایش یافته است.

 

 


رئیس سازمان هواشناسی کشور ادامه داد: پتانسیل تبخیر و تعرق افزایش یافته و آب در دسترس کمتر می‌شود و  امروز با مشکلاتی در جامعه مواجه هستیم و پدیده هواشناختی به یک پدیده اجتماعی تبدیل شده و توسعه در برخی مناطق بیش از توان اقلیمی آن است.

 

 

وی در تکمیل این بخش از سخنانش، خشک شدن دریاچه ارومیه را بخشی مربوط به کم بارشی و بخش بزرگتر را مربوط به توسعه بی‌رویه و بدون توجه به توان اقلیمی دانست و تصریح کرد: آبی که امروز برای توسعه نیاز است، وجود ندارد و دریاچه به مرز خشکی رسیده و امکان تبدیل دریاچه ارومیه به یک چشمه گرد نمکی که خطرناک‌تر از گرد و خاک است بسیار زیاد شده است.

 


پرهیزکار با اشاره به اینکه در سال زراعی جاری وضعیت بارش‌ها نسبت به گذشته خیلی بهتر شده اما نسبت به بلندمدت همچنان در برخی استان‌ها مشکل داریم، بارش کل کشور را 118 میلی‌متر اعلام و بیان کرد: سال آبی گذشته تا این موقع 39 میلی‌متر بوده که 22 درصد نسبت به بلندمدت بیشتر و نسبت به سال گذشته 203 درصد یعنی حدود سه برابر شده است. 

 

وی با بیان اینکه در کرمان نیز نسبت به بلند مدت کاهش بارش حدود 50 درصد اما افزایش نسبت به سال گذشته 231 درصد است؛ پربارش‌ترین استان را ایلام دانست که نسبت به بلند مدت حدود 125 درصد افزایش داشته و کم بارش‌ترین، سیستان و بلوچستان که  88.5 درصد کم‌بارشی نسبت به بلند مدت داشته و کرمان بعد از یزد رتبه سوم را دارد.

 


این مسئول درباره بارورسازی ابرها، آن را از نظر علمی و تئوریک مورد قبول دانست و تأکید کرد: در بارورسازی باید ابرها با تزریق هسته‌های تراکم تبدیل به بارش شود اما راهکارِ برطرف کردن کم‌بارشی نیست؛ برای اینکه آبی استحصال نمی‌شود و بعضاً اگر بدون اطلاعات انجام شود نه‌تنها افزایش بارش انجام نمی‌شود بلکه ابر عقیم می‌شود و همان قدر هم نمی‌بارد.

 


وی با افزودن این مطلب که بررسی ها نشان داده بارورسازی ابرها عدد قابل توجهی به میانگین بارش سالانه اضافه نمی‌کند و فقط توقع را در سطح جامعه افزایش می‌دهد، تأکید کرد: لذا باید کنار گذاشته شود و مدیریت و فرهنگسازی در مصرف آب صورت گیرد؛ تغییر اقلیم خزنده است و با روند کند و به مرور انجام می‌شود.

 

 

رییس سازمان هواشناسی کشور با اشاره به اینکه خاورمیانه جزو مناطق قرار گرفته در کمربند خشک است و چشمه های جدید گرد و خاک ایجاد شده؛ در بخش پایانی سخنانش  موضوع هارپ را مورد توجه قرار داد و آن را واقعی اما فاقد تتأثیر در زلزله و تغییرات جوی دانست.

 

 

 

 

پایان پیام/80

منبع: شبستان

کلیدواژه: کانون های فرهنگی هنری مساجد مراجع و علماء مراجع دیدار با مراجع انقلاب اسلامی حضرت زهرا س مجلس پلاسکو محمد جواد ظریف چهلمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی هارپ هواشناسی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت shabestan.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «شبستان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۲۴۹۵۷۴۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ثبت بیشترین بارش شبانه روز گذشته در بیرجند

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای خراسان جنوبی، کارشناس هواشناسی استان گفت: در شبانه روز گذشته بیرجند با بارش 19 میلیمتری بیشترین بارش استان را تا این لحظه و براساس آخرین آمار دریافتی ثبت کرده است.

خانم زارعی افزود:دراین مدت خوسف 5 میلیمتر، طبس 4، بشرویه 3، سربیشه 2ريال دهسلم نهبندان و خضری دشت بیاض یک ، دیهوک 6، معدن پرورده 2، سرند طبس12، پیروک3، خرو11، پیکوه 6، رباط خان طبس 10، اسفندیار 6، عباس آباد میم 3 ، فتح آباد خضری 5، روستای درمیان 10، کلاته گاویج 5، درخش 6 و گزیک 1 میلیمتر، حاجی آباد زیرکون 5 ، آبیز 11، معصوم آباد 5 و مغیلان 2، ارسک 3 ، رقه 2، مود 9، اسفزار 16، حجت آباد 12 ، مختاران 10، میغان 2  و اسدیه درمیان کمتر از یک میلیمتر باران گزارش شده است.

وی با بیان اینکه سامانه بارشی امروز به صورت خفیف تر و  تا فردا در استان فعالیت دارد گفت:  براساس خروجی مدلهای پیش یابی هواشناسی با ادامه فعالیت توده هاوای ناپایدار جوی تا فردا، گاهی وزش تند باد، رگبار و رعد و برق در مناطق مستعد بارش تگرگ و برخورد صاعقه و در ارتفاعات تشکیل مه قابل پیش بینی است.

کارشناس هواشناسی افزود: با توجه به ماهیت رگباری بارشها و عدم نفوذپذیری خاک، وقوع رواناب ، آبگرفتگی معابر و سیلابی شدن مسیلها دور از انتظار نخواهد بود. 

وی گفت: شدت فعالیت امروز در نهبندان، خوسف، جنوب بیرجند، سربیشه و پاره ای از نقاط طبس، سرایان، قاین ، فردوس و حاجی آباد و دیهوک پیش بینی می شود و هشدار سطح نارنجی که روز گذشته صادر شده همچنان تا فردا به قوت خود باقیست.

در شبانه روز گذشته سربیشه با حداقل دمای 6 درجه سلسیوس خنک ترین و بندان با حداکثر دمای  29درجه سلسیوس بالای صفر گرمترین نقاط استان بودند.

تغییرات دمای مرکز استان هم دراین مدت بین 19 و 7 درجه سلسیوس ثبت شد. 

دیگر خبرها

  • ثبت ۱۶ هزار زلزله در سال گذشته
  • بارش‌های اخیر ایران محصول ابردزدی و بارورسازی ابرها است؟
  • برای اتمام واقعی بازسازی زلزله کرمانشاه و ایمن سازی استان ۴ همت اعتبار نیاز است
  • بارورسازی ابر‌های کشور‌های همسایه علت بارش‌های سیل‌آسای ایران بود؟
  • بارورسازی ابرهای کشورهای همسایه ربطی به بارش سیل‌آسای ایران ندارد
  • آیا بارورسازی ابرها در کشورهای همسایه باعث بارش سیل‌آسا در ایران شد؟
  • بارورسازی ابرها می‌تواند منجر به اثرات فاجعه بار شود
  • چرا بارورسازی ابرها بحث برانگیز است و چگونه انجام می‌شود؟
  • بیرجند رکورددار بارش های روز گذشته در استان
  • ثبت بیشترین بارش شبانه روز گذشته در بیرجند