Web Analytics Made Easy - Statcounter

پروین غفاریان روز شنبه در نشست تخصصی «بررسی و تحلیل سیلاب‌ های اخیر کشور در سواحل شمالی، جنوبی و دامنه‌ های زاگرس و اثرات آن بر محیط‌زیست دریایی در پژوهشگاه ملی اقیانوس‌ شناسی و علوم جوی» افزود: در ابتدای سال شاهد یک سری ناپایداری جوی در کشور بودیم که در پی آن سوالاتی برای مردم ایجاد شد؛ از جمله اینکه آیا این ناپایداری حجم ریزش باران ناشی از تاثیر عوامل انسانی یا تغییر اقلیم بوده است، در پاسخ باید گفت که این پدیده یک بارش بسیار سنگین و متاثر از الگوهای جوی بالاتر از حد نرمال بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: تغییر اقلیم و عوامل انسانی در این بارش‌ ها دخیل نبودند، هر سامانه جوی مانند انگشتان دست انسان است که اثر انگشت مخصوص خود را دارد و نباید انتظار داشته باشیم سامانه‌ های بارشی شبیه هم باشند.

غفاریان بیان کرد: سامانه‌ها به دو دسته کم‌ فشار و پرفشار تقسیم می‌شوند، در سامانه کم‌فشار حرکت صعودی جو را داریم، رطوبت صعود می‌کند و با بالا رفتن رطوبت، نزولات جوی رخ می‌دهد، مورد مهم در سامانه اخیر، تقویت جت‌ های جوی (رودباد) است یعنی سرعت بالای باد در ترازهای بالای جو قرار دارد و ما باید شاهد ناپایداری در سطح زمین باشیم.

وی با اشاره به اینکه در محیط جو، لایه‌های مختلف زمین برهم‌کنش دارند، گفت: برای اینکه یک سامانه را بررسی کنیم باید سرعت باد، ارتفاع تراز، رطوبت تراز و حتی دما هم باید بررسی شود، بررسی همه این آیتم‌ ها و برهم‌ کنش لایه‌ های مختلف زمین، بررسی سامانه‌ های جوی را مشکل می‌کند.

رئیس پژوهشکده علوم جوی پژوهشگاه ملی اقیانوس‌ شناسی و علوم جوی بیان کرد: برخی عنوان می‌کنند که اثر پروژه هارپ و امواج مغناطیسی موجب تغییر بارش‌ها در کشور شده است، درحالی‌که این‌طور نیست، جو زمین سامانه پیچیده‌ ای است که به‌هیچ‌ وجه توسط انسان قابل‌ تغییر نیست.

وی با توضیح اینکه پیش‌بینی جوی در ایران به دلیل پیچیدگی اقلیم ایران (وجود رشته‌کوه‌های زاگرس و ارتفاعات البرز) مشکل است، افزود: در پژوهشگاه ملی اقیانوس‌ شناسی و علوم جوی تحقیقات مختلف به‌صورت هم‌زمان در سه پژوهشگاه علوم جوی، پژوهشگاه مهندسی و فناوری و پژوهشگاه دریایی انجام می‌ شود.

برنامه پژوهشی یونوسفر فعال با فرکانس بالا موسوم به هارپ (HAARP) پروژه‌ ای علمی است و از طریق آن دانشمندان با ایجاد تغییراتی در یونوسفر که دورترین و ناشناخته‌ ترین بخش جو زمین است امکان مطالعه در مورد آن را پیدا کرده و آن را به صورت یک آزمایشگاه طبیعی درمی‌آورند. هارپ این کار را با امواج رادیویی فرکانس بالا که توسط رادارهای خود منتشر می‌کند انجام می‌دهد. بخشی از این امواج در ارتفاع ۱۰۰ تا ۳۵۰ کیلومتری از سطح زمین جذب شده و باعث افزایش شتاب الکترون‌ ها در آن منطقه و در نتیجه گرم شدن یونوسفر می‌شوند.

هارپ در دوران جنگ سرد با این هدف راه‌ اندازی شد که روش‌ هایی را برای ارتباط با زیردریاییهای مجهز به سلاح اتمی کشف کند. این زیردریایی‌ ها در آن زمان اهمیت استراتژیکی فراوانی داشتند چرا که اصل «تضمین نابودی متقابل» در جنگ اتمی را محقق می‌ساختند. اما این پروژه حتی از قبل از ساخت خود با شایعات فراوانی در مورد هدف و کاربردهای آن گره خورده ‌است.

نظریه‌ های توطئه متعددی در مورد «خطرات پروژه» یا استفاده از این تاسیسات به عنوان یک سلاح تاکنون عنوان شده ‌است؛ از ایجاد وقوع زمین لرزه‌ های متعدد در مناطق مختلف جهان تا کنترل آب و هوا که هیچیک به اثبات نرسیده است.

رئیس پژوهشگاه ملی اقیانوس‌ شناسی و علوم جوی نیز در این نشست بیان کرد: یکی از وظایف پژوهشگاه‌ ها این است که نسبت به مشکلاتی که برای کشور پیش می‌آید تحقیق و بررسی انجام دهد.

بهروز ابطحی افزود: بعد از وقایع اخیر و سیلاب‌ ها، پژوهشگاه اقیانوس‌ شناسی در راستای فعالیت‌ های تحقیقاتی و به همت واحدهای پژوهشی خود با همکاری دانشگاه علوم دریایی خرمشهر نمونه‌ برداری و بهره‌ برداری از مناطق جنوب و به‌ویژه خوزستان را شروع کرده‌اند و در شمال و مرکز کشور نیز نمونه‌برداری در مناطق گلستان شروع شده است.

وی یادآور شد: در بلایایی از جمله قحطی و بیماری و سیلاب، بیش از همه، سیلاب تلفات جانی داشته است، بیشترین تلفات جانی مربوط به سیل مربوط به کشور چین است که بالای یک‌ میلیون نفر بوده است.

در این نشست تخصصی جمعی از کارشناسان حوزه دریا، هواشناسی، شیلات و محیط‌زیست حضور داشتند.

منبع: انرژی امروز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت energytoday.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «انرژی امروز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۴۱۴۸۷۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر

ایسنا/فارس مدیر مطالعات پایه منابع آب شرکت آب منطقه‌ای فارس با ترسیم سیمای استان فارس در بارندگی اخیر از بروز پدیده بهاران پربارش در این استان خبر داد و گفت: تا امروز، ۷ اردیبهشت نزدیک ۹ میلی‌متر بارش تجمعی در سطح استان نازل شد و در مجموع از ابتدای سال آبی جاری تاکنون بخ‌طور متوسط، ۲۰۳ میلی‌متر باران در فارس باریده است.

سیاوش بهروز امروز، ۷ اردیبهشت در جمع خبرنگاران با اعلام این مطلب گفت: بارندگی‌های بهاری چهره کم آبی امسال را کمی ترمیم کرد و مجموع حجم آب پشت سدهای در حال بهره‌برداری استان را به ۴۰ درصد رساند.

وی افزود: میزان اختلاف بارندگی استان فارس با بارش بلند مدت مشابه یعنی میانگین ۵۵ ساله حدود ۳۰ درصد کاهش دارد.

مدیر مطالعات پایه منابع شرکت آب منطقه‌ای فارس با اشاره به میزان ثبت بارندگی در ایستگاه‌های مختلف گفت: بیشترین بارش طی جبهه بارندگی اخیر که شروع آن از ۳۱ فروردین ماه ثبت شده به ترتیب در شیراز با ۳۶ میلی‌متر، سوریان با ۳۳ میلی‌متر ، صفاشهر با ۲۸.۵ میلی‌متر و اقلید با ۲۸ میلی‌متر بوده است. 

وی اضافه کرد: بعدازظهر چهارشنبه گذشته بارش‌های رگباری و نقطه‌ای در مناطق مرکزی و شرقی استان فارس رخ داد که منجر به سیلابی شدن رودخانه‌های این مناطق شده است. از جمله بارش شدید در شهر شیراز به میزان ۳۶ میلی‌متر طی ساعات ۱۳ تا ۱۷ ثبت شد که منجر به آبگرفتگی معابر شهری و سیلابی شدن رودخانه خشک شیراز شد. 

بهروز ادامه داد: هر چند لطف خداوند شامل بندگانش شده است و بهبودی نسبی با نزول رحمت الهی شامل حال مردم شده است، لیکن تاکنون تنها ۷۰ درصد از میانگین بلند مدت بارندگی استان محقق شده است لذا صرفه‌جویی در کلیه بخش‌های مصرفی آب شامل شرب و بهداشت، صنعت و خدمات و به‌خصوص کشاورزی توصیه می‌شود.

به گزارش ایسنا، سال آبی از آغاز مهرماه هر سال تا پایان شهریورماه سال بعد است و امید می رود با یاری خداوند منان چند ماه باقی‌مانده تا سال آبی جاری میانگین بارش استان بالاتر برود.

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • نقشه فرهنگی کشور درحال بازنویسی است
  • ۲۰۰روستای بالای بیست خانوار استان به شبکه ملی اطلاعات متصل شدند
  • پایش سطح زیرکشت محصولات استراتژیک کشاورزی با استفاده از داده‌های فضایی
  • پایش سطح زیر کشت محصولات کشاورزی با استفاده از داده های فضایی
  • ترک فعل‌ها در سیل اخیر بررسی می‌شود
  • کلنگ دومین مجتمع خوابگاه متاهلی دانشگاه یاسوج به زمین زده شد
  • ویژه‌برنامه استاد مجتهدی با عنوان «یک‌عمر معلم» برگزار می‌شود
  • افزایش متوسط بارندگی استان فارس در سامانه بارشی اخیر
  • میدان مغناطیسی زمین ۳.۷ میلیارد ساله است
  • الگوهای غذایی با پیش آگهی سرطان پستان چه ارتباطی دارد؟